Cohousing in Leuven: mag je als student samenhuizen?

Wie ooit de serie FRIENDS heeft gezien, die heeft wel een goed, geromantiseerd beeld van wat samenhuizen is. Een groep mensen die samen in een appartement of een eengezinswoning gaat wonen. Deze vorm van wonen wint aan belangstelling, ook onder studenten in Leuven, maar deze vorm van samenwonen is onderhevig aan heel wat voorwaarden.

Mag je als niet-student of als student samenhuizen in Leuven?

Lees meer

Studeren in Leuven: alles wat je als internationale student moet weten over Leuven

Studeren in Leuven: een droom die werkelijkheid wordt! Ondertussen heb je de eerste stappen gezet en ben je ingeschreven aan de universiteit of hogeschool ter plaatse. Ook een kot, studio of appartement huren in Leuven kan je al afvinken van je to-dolijstje. Nu je alle administratieve papierwerk achter de rug hebt, is het tijd om je nieuwe hometown beter te leren kennen. Wij helpen je graag op weg zodat je je meteen thuis voelt bij aankomst in studentenstad Leuven!

Lees meer

Studeren in Leuven: de 12 typische fouten die elke student maakt tijdens de eerste week in Leuven

Een nieuw land, een nieuwe stad … Als internationale student heb je een groot aanpassingsvermogen nodig wanneer je voor ’t eerst in Leuven komt studeren.

Lees meer

Studeren in Leuven: 5 eigenaardigheden waar je nog niet aan gedacht had

Welkom in Leuven! Elke stad is anders en je kiest natuurlijk niet voor een internationaal avontuur als je verwacht dat alles er hetzelfde zal zijn als thuis. Kan je niet wachten om de typische eigenaardigheidjes van je nieuwe studentenstad te leren kennen? Wij lichten alvast een tipje van de sluier.

Lees meer

Studeren in Leuven: een kot huren, een studentenkamer of een studio?

Op kot in Leuven. Het staat voor het begin van een nieuw hoofdstuk. Iedereen schrijft dat hoofdstuk op zijn of haar manier, maar beginnen doen we allemaal met het zoeken naar een woonplaats. We lichten voor jou de meest gekozen mogelijkheden toe als je op kot gaat in Leuven: op een peda of een residentie of toch eerder een kot in Leuven huren, een studio in Leuven of een appartement in Leuven?

Wie een studentenkamer in Leuven zoekt, zoekt eigenlijk een tijdelijke huisvesting voor zijn of haar studieperiode. Een ‘kot’ is daardoor een term die heel wat verschillende huisvestingsmogelijkheden omvat.

Lees meer

gerenoveerde studentenkamers leuven

Een kot met de perfecte look?

Bieke en Annick, interieurstylistes bij Studio Unie[k], geven 5 handige tips

Een kot is doorgaans een bescheiden ruimte waar het hele studentenleven in moet passen – studeren, slapen, eten, vrienden ontvangen, … repeat.

Niet evident om van die kleine woonruimte een stekje te maken dat meteen in een designblad kan.

Met deze nuttige tips kom je alvast in de buurt.

Lees meer

Nieuwe Residentie BELLEFROID

De ligging van Residentie Bellefroid kan niet centraler zijn. Aan de Parijsstraat – een toplocatie in hartje Leuven – staat Residentie Bellefroid. Deze 10 compacte woon-eenheden (waarvan 3 met zicht op de Oude Markt) , vormen de perfecte oplossing voor een divers publiek op zoek naar een ruim, hoogwaardig afgewerkte thuis. Het gebouw zal tegen 1 september 2018 VOLLEDIG gerenoveerd zijn, en voldoet dan aan de strenge EPB-normeringen. De 7 studio’s en 3 flats worden hoogwaardig afgewerkt met eigen keuken, badkamer, en volledig bemeubeld. Een topbelegging voor investeerders: Syus verhuurt deze studio’s/flats aan huurprijzen tussen de 685 tot 825 euro per maand (exclusief provisie).

Lees meer

Openkot-dag Leuven op 5 mei

Ga jij binnenkort studeren in Leuven? Bezoek dan onze residenties (kamers en studio’s te huur én te koop) op zaterdag 5 Mei. Kom langs vanaf 11.00 uur en ontvang ter plaatse ons volledig aanbod in Leuven, samen met een welkom-geschenk!

➡️ Verzamelpunten: (om vandaaruit onze andere residenties te kunnen bezoeken)

✔️ Kapucijnenvoer 205, Leuven (11u00-16u00)
✔️ Diestsestraat 83, Leuven (11u00-16u00)

Meer weten?
☎️ 016670416